PRESENTJE

Hoe vaak gebeurd het niet? Dat je een verjaardag hebt, maar niet weet welk cadeau het best bij de jarige past, welke vrienden mee doen met de aanschaf van het cadeau en wie er al betaald heeft. Voor Coolblue, hét e-commerce bedrijf achter meer dan 325 webshops interessant om hier op in te spelen.

Minor Interface & User experience design
In samenwerking met Rob Voets, Robert van Klinken & Jasper van Es
Tijdens dit project was ik verantwoordelijk voor het interactie ontwerp

22

SNEL EN EENVOUDIG HET PERFECTE CADEAU VINDEN
Met Presentje App kun je met een groep een “missie” starten om een geschikt cadeau voor de jarige te vinden. Aan de hand van persoonlijke gegevens van de jarige en aangegeven specificaties zoals het bedrag worden er cadeau’s geselecteerd. De personen in de groep kunnen stemmen op het meest passende cadeau voor de jarige. Zo is er toch nog op tijd een gepast cadeau!

stepssteps

EINDELOOS WIREFRAMEN
Om het gehele bestelproces zo goed mogelijk in kaart te brengen is vrijwel ieder detail gewireframed. Ieder pagina en iedere stap is constant bijgewerkt en aangepast aan de hand van feedback van peers en aan de hand van nieuwe inzichten.

wireframe-1.1wireframe-1.1
wireframes6wireframes6

SWIPE OM JE CADEAU’S TE KIEZEN
Om de ervaring van het uitzoeken van een cadeau zo simpel mogelijk & leuk te maken is ervoor gekozen om dit doormiddel van een swipe beweging te doen. Wanneer de gebruiker mag kiezen uit een aantal geselecteerde cadeau’s voor de jarige kan hij deze met een swipe beweging naar links verwijderen en naar rechts het product kiezen om op te stemmen.

swipeswipe
visual2visual2